Acai 400 mg ekstrakt 15:1 (90 tabl.)

Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.

Więcej szczegółów

Acai 400 mg ekstrakt 15:1 (90 tabl.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

79,00 zł brutto

Więcej informacji

Suplement diety zawierający w jednej tabletce 400mg wysokoskoncentrowanego 15:1 ekstraktu z owoców Acai (Euterpe oleracea).

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 4 tabletki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

400 mg ekstraktu z owoców Acai (Euterpe oleracea)

40 mg skrobia ziemniaczana - substancja rozsadzająca

10 mg stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 4 tabletki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 90 tabletek po 450mg = 40,5g

Informacje o produkcie:

Palma Acai rośnie wyłącznie w dolinie Amazonii. Drzewo osiąga 28m wysokości i ma bardzo długie oliwkowozielone liście. W czasie kwitnienia, od września do stycznia, na palmie Acai rozkwita tysiące małych żółtych kwiatów, zwisających na długich gronach, z których zawiązują się niebieskie owoce acai. Palmy są bardzo wydajne i każdego roku dają od 10 do 25 kg owoców. Owoc Acai wygląda jak duża, purpurowa jagoda. Owoców tych nie można jeść zaraz po zerwaniu z drzewa, muszą zostać zebrane i poddane procesowi przetworzenia.

100g jagód zawiera około 247 kalorii przy stopniu wilgotności 46%. Zawierają około 3,8% białka i około 6% cukru. Struktura, tłuszczy jest zbliżona do struktury oliwy z oliwek, z zawartością około 14% tłuszczy wielonienasyconych i 61% tłuszczy jednonienasyconych. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.

Ekstrakty uzyskuje się w procesie ekstrakcji proszku w gorącej wodzie, tak aby ekstrakt zawierał wyłącznie substancje rozpuszczalne w wodzie w postaci wysoce skoncentrowanej. Cenne substancje są następnie poddane procesowi koncentracji, a zatem są bardzo wydajne. Ogólnie rzecz ujmując, ekstrakt jest 20 razy mocniejszy od proszku.

Zastosowanie:

  • Utrata wagi: Acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy. Wpływa na to wysoka zawartość kwasów omega 3 i omega 9, których organizm sam nie produkuje. Ponadto, dzięki wysokiej zawartości błonnika reguluje uczucie głodu oraz wspomaga przesuwanie trawionego jedzenia przez przewód pokarmowy.

  • Zapalenia: antocyjany pomagają neutralizować enzymy niszczące tkankę łączną. Ich działanie antyoksydacyjne zapobiega niszczeniu przez wolne rodniki tkanek łącznych, w tym ścian naczyń krwionośnych.

  • Miażdżyca / stwardnienie tętnic: antocyjany są silnym środkiem w walce z miażdżyca tętnic. Nawet w małych dawkach, antocyjany stanowią odpowiednią ochronę przed utlenianiem LDL.

  • Cukrzyca: jednym z poważnych powikłań cukrzycy jest retinopatia, mogąca w pewnych przypadkach prowadzić do ślepoty. Dzieje się tak, gdy organizm próbuje naprawiać cieknące naczynia włoskowate produkując więcej białek. Zażywanie antocyjanów może zapobiegać uszkodzeniom naczyń włosowatych i tym samym oddala zagrożenie z powodu nadmiernej produkcji białek w organizmie.

  • Zdrowie oczu: zawarte w owocu Acai antocyjany wpływają na poprawę wzroku.