Mleczko pszczele (Royal Gelee) + czerwony Żeń-szeń (90 kaps.)

Stosowane jest przy wyczerpaniu fizycznym i nerwowym. Stwierdzono, że mleczko reguluje ilość adrenaliny, wycisza i tonizuje.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

Mleczko pszczele (Royal Gelee) + czerwony Żeń-szeń (90 kaps.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

59,00 zł brutto

Więcej informacji

Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek90 szt.
Producent / Podmiot odpowiedzialnyHanoju
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych)250 mg + 250 mg
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit) 1 szt / dzień

Mleczko pszczele działa przede wszystkim adaptogennie. Powoduje usunięcie zmęczenia, poprawę wzroku, lepsze samopoczucie i koncentrację. Należy go stosować przy bezsenności, wyczerpaniu fizycznym i wyczerpaniu nerwowym. Żeńszeń uznaje się za środek wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, stosowany jest też w celu zwiększenia witalności i ogólnej wydolności organizmu.

Wybierz najwyższą jakość i czystość - wybierz HANOJU!

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 250 mg wysokoskoncentrowanego ekstraktu z korzenia czerwonego Żeń-szenia (Panax ginseng) oraz 250 mg mleczka pszczelego. 

Jedna kapsułka zawiera(rekomendowana dawka dzienna)

250mg ekstraktu z korzenia czerwonego Żeń-szenia (Panax giseng) standaryzowanego na zawartość 20% ginsenozydów = 50 mg ginsenozydów

250 mg mleczka pszczelego (Gelee Royale)

100 mg hydroksypropylometylocelulozy (kapsułka)
  
 
Składniki:
41,67% Gelee Royale
41,67% żeńszenia
16,66% Hydroxypropylmethylcellulozy( kapsułka)

Opakowanie zawiera:

90 kapsułek po 600mg = 54g

Sugerowane stosowanie: 

1 kapsułka dziennie popijajać dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Gelee Royale – Mleczko Pszczele jest wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół robotnic, która stanowi pokarm dla larw. Mleczko pszczele jest substancją o konsystencji półpłynnej śmietany i barwie najczęściej jasno-kremowej. Smak ma lekko gorzki, cierpki, kwaśnawy.

Zawiera  dużo aminokwasów: alaninę, argininę, kwas asparaginowy, cystynę, kwas glutaminowy, glicynę, histydynę, izoleucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, prolinę, serynę, treoninę, tyrozynę, tryptofan, tourynę, walinę, a-alaninę, glutaninę, b-alaninę, kwas gamma-aminomasłowy, asparginę. Znajdują się w nim również witaminy: B1,B2,B6,B12, PP, Biotyna, Niacyna, Inozytol, kwas foliowy. Składniki mineralne i hormonopodobne oraz enzymy (askorbinoksydaza, amylaza, inwertaza, katalaza, salicynaza, proteazy). W mleczku pszczelim jest spora zawartość kwasu pantotenowego, nikotynowego i inozytolu.  Mleczko pszczele działa przede wszystkim adaptogennie. Powoduje usunięcie zmęczenia, poprawy wzroku, lepszego samopoczucia i koncentracji. Należy go stosować przy bezsenności, wyczerpaniu fizycznym i wyczerpaniu nerwowym, nerwicy depresyjnej, neurastenicznej, lękowej, schizofrenii. Polecane jest szczególnie w okresie rekonwalescencyjnym po ciężkich chorobach i zabiegach chirurgicznych, a również pomaga chorym z nadciśnieniem tętniczym i arytmią serca. Stosuje się go w przypadku niedokrwistości z niedoboru żelaza, anemii złośliwej, zaburzeniach krzepnięcia krwi, chorobie wieńcowej, zapaleniu żył, zapaleniu trzustki, zapaleniu dróg żółciowych, niepłodności i obniżenia potencji u mężczyzn.

Mleczko pszczele:

  • Wzmacnia odporność
  • Wspomaga wzrost i rozwój
  • Pozytywnie wpływa na układ nerwowy i sercowo-naczyniowy
  • Reguluje metabolizm
  • Przyspiesza procesy regeneracyjne przy chorobach serca, wątroby, nerek, pęcherza moczowego, skóry, zapaleniu oskrzeli, chorobach błon śluzowych i astmie
  • Wzmacnia system nerwowy
  • Łagodzi ból i poprawia jakość snu
  • Oczyszcza z toksyn i eliminuje skutki promieniowania
  • Przyczynia się do ogólnego dobrego samopoczucia

 

Żeń-szeń jest jedną z najstarszych roślin leczniczych na świecie, jest tradycyjnym i naturalnym środkiem dalekowschodnich kultur.

Obecnie powszechnie uznaje się go za środek wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, który może być z powodzeniem stosowany w celu zwiększenia witalności i ogólnej wydolności organizmu oraz pobudzania procesów myślowych. Ma również korzystny wpływ na potencję i płodność, stosowany bywa również w kosmetyce.

Czerwony żeń-szeń poddawany jest obróbce termicznej i suszeniu wraz ze skórką. Proces ten zachodzi przy pomocy pary wodnej i wysokiej temperatury. Taka forma obróbki sprawia, że to właśnie czerwony żeń-szeń zawiera więcej saponin od żeń-szenia białego. Biały żeń-szeń to korzeń suszony na słońcu, czyli naturalnie.

Surowcem stosowanym w produktach leczniczych jest korzeń żeń-szenia, a używa się w tym celu zarówno świeżych, jak i wysuszonych korzeni. I

Za bardziej wartościowy uznaje się surowiec uzyskany z roślin rosnących dziko niż uprawianych.

Dobroczynne właściwości żeń-szenia związane są przede wszystkim z obecnością ginsenozydów- związków z grupy saponin triterpenowych. Zwiększają one utlenienie hemoglobiny, dzięki czemu do narządów wewnętrznych dociera więcej tlenu, a w wyniku tego zwiększa się zdolność organizmu do fizycznego i psychicznego wysiłku. Uważa się, że ginsenozydy zapobiegają też powstawaniu zakrzepów, obniżają poziom cholesterolu, regulują stężenie glukozy we krwi i zwiększają odporność na infekcje.

Na podstawie badań klinicznych korzeniowi przypisuje się też działanie antystresowe, antyoksydacyjne oraz regulujące ciśnienie krwi.

 Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótko okresowo zredukować skutki niewłaściwego odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety

Zobacz artykuły na blogu