L-Glicyna 700 mg (90 kaps.)

L-glicyna ma wpływ na syntezę hormonu wzrostu, dzięki czemu może wyraźnie przyspieszać regenerację. L- glicyna jest także prekursorem kreatyny. Glicyna bierze udział w tworzeniu kwasów żółciowych oraz hemu (niebiałkowy fragment wielu enzymów).

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

L-Glicyna 700 mg (90 kaps.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

49,00 zł brutto

Więcej informacji

Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek90 szt.
Producent / Podmiot odpowiedzialnyHanoju
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych)700 mg
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit)do 4 szt / dzień

Aminokwas ten jest niezbędny w procesie syntezy glutationu – silnego wewnątrzustrojowego wymiatacza wolnych rodników

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 700mg L-glicyny.

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 4 kapsułki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

2800 mg L-glicyny
400mg hydroksypropylometyloceluloza ( kapsułka)

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia:  4 kapsułki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 90 kapsułek po 700 mg = 63g

Glicyna – jeden z 22 aminokwasów budujących białka. Jest aminokwasem endogennym, a więc organizm ludzki ma możliwość jego syntezy. Glicyna pełni funkcję neuroprzekaźnika o charakterze tłumiącym, niektóre badania wykazują iż przyjęcie ok. 3g tego aminokwasu przed snem poprawia jego jakość. Przypisuje mu się też wpływ na syntezę hormonu wzrostu, dzięki czemu może wyraźnie przyspieszać regenerację. Glicyna (obok argininy)jest także prekursorem kreatyny. Glicyna także bierze udział w tworzeniu kwasów żółciowych oraz hemu (niebiałkowy fragment wielu enzymów). Aminokwas ten jest niezbędny w procesie syntezy glutationu – silnego wewnątrzustrojowego wymiatacza wolnych rodników.

Aminokwas ten zawarty jest w pokarmach białkowych pochodzenia zwierzęcego i roślinnego