EKO jagody Maqui 500 mg (90 kaps.)

Według naukowców posiadają one najwięcej przeciwutleniaczy spośród wszystkich owoców. Poza samymi owocami, przetwarza i spożywa się również łodygi oraz liście, które pomagają na wiele dolegliwości.  Co więcej, jagody Maqui są bogate w witaminy C i A, a także w wapń, żelazo, magnez i potas, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

EKO jagody Maqui 500 mg (90 kaps.) 5.00 1

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5.00 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 1

99,00 zł brutto

Więcej informacji

Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek90 szt.
Producent / Podmiot odpowiedzialnyHanoju
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych)500 mg
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit)do 4 szt / dzień

Cztery kapsułki zawierają - (rekomendowana dawka dzienna)
2000 mg ekstraktu z organicznej Maqui (Aristotelia chilensis)
  400 mg hydroxypropyl methylcelozy (kapsułka)

Sugerowane stosowanie:

Jedna do dwóch kapsułek dwa razy dziennie, najlepiej pół godziny przed posiłkami. Popić dużą ilością wody.  

Składniki:
83.33% ekstrakt z Maqui 
16.67% hydroxypropyl methylceloza (kapsułka)

Nasze kapsułki nie zawierają składników pochodzenia zwierzęcego, cukru, glutenu, barwników oraz konserwantów.

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Zawartośc opakowania:
90 kapsułek po 600 mg = 54 g

Informacje o produkcie:

Jagody Maqui posiadają bardzo wysoki poziom antyoksydantów. Są również wspaniałym źródłem wit.C, wapnia, potasu i żelaza. Jagody Maqui są stosowane dla poprawy ogólnego zdrowia, siły i wytrzymałości. Antyoksydanty zawarte w tych jagodach chronią komórki całego organizmu i pomagają zachować prawidłowy poziom cholesterolu i trójglicerydów.

Antocyjany - to barwniki roślinne o kolorze czerwonym, niebieskim lub fioletowym. Należą do szerszej grupy fitoskładników zwanej flawonoidami, które pełnią funkcje ochronne w roślinach. Jako przeciwutleniacze, antocyjany chronią rośliny przed działaniem wolnych rodników (wytwarzanych m.in. pod wpływem światła słonecznego), które z kolei mogą uszkodzić DNA i doprowadzić do śmierci komórek. Podobną rolę pełnią w organizmie człowieka. Substancje te są pomocne w przyswajaniu witaminy C, a także chronią przed jej utlenianiem. Antocyjany działają przeciwalergicznie, przeciwgrzybiczo, przeciwnowotworowo i przeciwwrzodowo. Aktywnie wpływają na poprawę kondycji naczyń krwionośnych, uszczelniając i wzmacniając ich ściany zapobiegają krwawieniom. Poprawiają przepływ krwi w naczyniach wieńcowych i obniżają ciśnienie. Dzięki swoim właściwościom są bardzo pomocne w leczeniu miażdżycy.

  • Jagoda maqui to silny antyoksydant. Szacuje się, że jest o wiele bardziej skuteczna w walce z wolnymi rodnikami niż jagoda acai.
  • Jagoda maqui wspomaga funkcjonowanie układu immunologicznego. Zażywanie maqui berry podnosi odporność na zakażenia grzybicze, wirusowe i bakteryjne.
  • Jagoda maqui pomaga osobom z podwyższonym poziomem złego cholesterolu. W maqui berry znajdują się naturalne fitosterole, które regulują gospodarkę cholesterolową – obniżają poziom złego cholesterolu i podnoszą poziom tego dobrego.
  • Jagoda maqui wspomaga i przyspiesza proces odchudzania. Wpływa ona na przemianę materii, znacznie przyspieszając przemianę materii, a zatem usprawnia zamianę pożywienia w energię i przeciwdziała odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
  • Jagoda maqui hamuje apetyt. Dzieje się tak za sprawą chromu, który wpływa na poczucie sytości. Można w ten sposób zapowiedz niekontrolowanym napadom głodu.
  • Jagoda maqui usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego. Dzięki wysokiej zawartości magnezu maqui zapobiega stresowi i przemęczeniu.

Ekstrakty uzyskuje się w procesie ekstrakcji proszku w gorącej wodzie, tak aby ekstrakt zawierał wyłącznie substancje rozpuszczalne w wodzie w postaci wysoce skoncentrowanej. Cenne substancje są następnie poddane procesowi koncentracji, a zatem są bardzo wydajne. Ogólnie rzecz ujmując, ekstrakt jest 20 razy mocniejszy od proszku