EKO Acerola + EKO Acai (90 kaps.)

Acerola, zwana również wiśnią z Barbados,występująca w cieplejszych rejonach obydwu Ameryk. 
jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Acai zawiera natomiast dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako  Omega  3 i Omega 6 oraz duże ilości antyoksydantów, witamin i składników mineralnych. 

Więcej szczegółów

EKO Acerola + EKO Acai (90 kaps.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

79,00 zł brutto

Więcej informacji

Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek90 szt.
Producent / Podmiot odpowiedzialnyHanoju
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych)200 mg + 200mg
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit)4 szt / dzień
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
Ekstrakt z Organicznej Aceroli (Malphigia punicifolia)800 mg
ekstraktu z Organicznego Acai (Euterpe oleracea)800 mg
hydroksypropylmetyloceluloza (kapsułka)200 mg
Zalecana dzienna dawka: 
800mg Organiczna Acerola (Malphigia punicifolia) + 800mg Organiczne Acai (Euterpe oleracea) = 4 kapsułki
Składniki:
40% ekstraktu z Organicznej Aceroli (Malphigia punicifolia)
40% ekstraktu z Organicznego Acai (Euterpe oleracea)
20% hydroksypropylmetyloceluloza (kapsułka)
Nasze kapsułki nie zawierają substancji pochodzenia zwierzęcego, cukru, glutenu, aromatów, barwników i konserwantów. 
Opakowanie zawiera:
90 kapsułek x 500mg = 45g
Sugerowane stosowanie:

1-2 kapsułek dwa razy dziennie popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Informacje o produkcie:

Ważne dla alergików i wegetarian:
Nasze tabletki są wolne od substancji pochodzenia zwierzęcego, nie zawierają cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Kapsułka nie zawiera środków wypełniających.
Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Jeśli Organiczna Acerola + Organiczne Acai to tylko od HANOJU:
Podstawą filozofii Hanoju jest pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. Dzięki temu są one skuteczne w działaniu oraz w pełni bezpieczne. 

Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego. Również aktywność przeciwrodnikowa soku z Aceroli jest znacznie wyższa w porównaniu z innymi owocami.

Inne cenne składniki owoców aceroli to: flawonoidy, fosfor, wapń, żelazo, prowitaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę), witamina PP, 17 karotenoidów, wśród których największą część stanowił β-karoten, antocyjany.

Acerola uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne, aktywuje mechanizmy odpornościowe organizmu, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga regenerację kolagenu (skóra), a więc opóźnia efekty starzenia, polecana również w czasie wytężonego wysiłku.

Palma Acai rośnie wyłącznie w dolinie Amazonii. Drzewo osiąga 28m wysokości i ma bardzo długie oliwkowozielone liście. W czasie kwitnienia, od września do stycznia, na palmie Acai rozkwita tysiące małych żółtych kwiatów, zwisających na długich gronach, z których zawiązują się niebieskie owoce acai. Palmy są bardzo wydajne i każdego roku dają od 10 do 25 kg owoców. Owoc Acai wygląda jak duża, purpurowa jagoda. Owoców tych nie można jeść zaraz po zerwaniu z drzewa, muszą zostać zebrane i poddane procesowi przetworzenia.

100g jagód zawiera około 247 kalorii przy stopniu wilgotności 46%. Zawierają około 3,8% białka i około 6% cukru. Struktura, tłuszczy jest zbliżona do struktury oliwy z oliwek, z zawartością około 14% tłuszczy wielonienasyconych i 61% tłuszczy jednonienasyconych. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Badania wskazują, że omega 6 pomaga zredukować zawartość LDL we krwi, podczas gdy omega 9 pomaga zwiększyć poziom HDL. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.

Główne zastosowania:

  • Utrata wagi: Acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy. Wpływa na to wysoka zawartość kwasów omega 3 i omega 9, których organizm sam nie produkuje. Ponadto, dzięki wysokiej zawartości błonnika reguluje uczucie głodu oraz wspomaga przesuwanie trawionego jedzenia przez przewód pokarmowy.
  • Zapalenia: antocyjany pomagają neutralizować enzymy niszczące tkankę łączną. Ich działanie antyoksydacyjne zapobiega niszczeniu przez wolne rodniki tkanek łącznych, w tym ścian naczyń krwionośnych. 
  • System nerwowy: poprzez zapobieganie nitrowaniu tyrozyny owoc Acai może być pomocny w zapobieganiu chorobom neurologicznym. Jeden z głównych antocyjanów zawartych w Acai, nazwany Cyanidin-3 – glikozyd, może do pewnego stopnia cofać procesy związane ze starzeniem się układu nerwowego. 
  • Miażdżyca / stwardnienie tętnic: antocyjany są silnym środkiem w walce z miażdżyca tętnic. Nawet w małych dawkach, antocyjany stanowią odpowiednią ochronę przed utlenianiem LDL.
  • Cukrzyca: jednym z poważnych powikłań cukrzycy jest retinopatia, mogąca w pewnych przypadkach prowadzić do ślepoty. Dzieje się tak, gdy organizm próbuje naprawiać cieknące naczynia włoskowate produkując więcej białek. Zażywanie antocyjanów może zapobiegać uszkodzeniom naczyń włosowatych i tym samym oddala zagrożenie z powodu nadmiernej produkcji białek w organizmie.
  • Zdrowie oczu: zawarte w owocu Acai antocyjany wpływają na poprawę wzroku.

Zobacz artykuły na blogu