EKO Grzyb Reishi ekstrakt 300 mg + Acerola 20 mg (90 kaps.) Zobacz większe

EKO Grzyb Reishi ekstrakt 300 mg + Acerola 20 mg (90 kaps.)

Acerola zwiększa poziomi przyswajalności dobroczynnych składników grzyba reishi, dlatego teraz w każdej kapsułce preparatu znajdziesz 300 mg organicznego grzyba Reishi i 20 mg certyfikowanej Aceroli. 

Więcej szczegółów

EKO Grzyb Reishi ekstrakt 300 mg + Acerola 20 mg (90 kaps.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

134,00 zł brutto

Więcej informacji

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 300mg ekstraktu z grzyba Reishi (Ganoderma Lucidum) standaryzowany na wysoką 30% zawartość polisacharydów, z kontrolowanych upraw ekologicznych

Zawiera użyteczne pierwiastki śladowe: wapń, cynk, mangan, żelazo, miedź i german. Regularne zażywanie ekstraktu z tego grzyba poprawia samopoczucie i wzmacnia organizm.

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 3 kapsułki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

900 mg ekstraktu z grzyba Reishi (Ganoderma Lucidum)

300 mg hydroksypropylometyloceluloza ( kapsułka)

60 mg bio Acerola

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 3 kapsułki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 90 kapsułek po 420 mg = 37,80g

Informacje o produkcie:

Reishi, lakownica lśniąca, Japoński Grzyb Długowieczności (Ganoderma lucidum)

Lakownica lśniąca jest jeszcze stosunkowo mało znana w kulturach zachodnich, natomiast ludność Azji czci tego fascynującego grzyba od tysięcy lat, gdzie jest jednym z najstarszych symboli pomyślności i długowieczności. Reishi określano mianem "grzyby nieśmiertelność", którego uprawy znajdowały się na wolnym powietrzu na śliwach, początkowo reishi był zarezerwowany do użytku wyłącznie przez monarchów. Reishi jest dużym grzybem z ciemnym i błyszczącym kapeluszem, który przyjmuje półokrągły lub nerkowaty kształt. Słowo lucidus w języku łacińskim oznacza "błyszcząca" lub "lśniący" i odnosi się do połyskującej, jakby polakierowanej powierzchni grzyba. W Chinach grzyb znany jest pod nazwą Lingzhi, podczas gdy w Japonii nosi nazwę Reishi lub Mannentake. Grzyb ma raczej cierpki, gorzki smak, dlatego tradycyjnie wytwarzało się z niego herbatę. Reishi składa się w około 90% z wody, pozostałe 10% stanowią białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik, niektóre witaminy oraz minerały (potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, selen, cynk, miedź). Oprócz nich, grzyby zawierają rozmaite związki farmakologicznie aktywne, takie jak steroidy, fenole, nukleotydy i ich pochodne, jednak to polipeptydy, polisacharydy (beta-glukan) i triterpeny (kwas ganoderenowy)  są trzema głównymi składniki odpowiedzialnymi za właściwości lecznicze. Należy wspomnieć, że zarodniki grzyba wykazują około 75-krotnie wyższą aktywność farmakologiczną w stosunku do owocnika i to one są surowcem leczniczym.

Polisacharydy i triterpeny występujące w reishi wykazują silne działanie immunostymulujące i immunomodelujące. Składniki te zwiększają produkcje i aktywność komórek układu odpornościowego, dzięki czemu następuje niszczenie bakterii, wirusów, drożdży, komórek nowotworowych, a ponadto z organizmu zostają usunięte szkodliwe związki toksyczne i końcowe produkty przemiany materii. Zdolność grzyba do zwiększania odporności organizmu jest zatem pomocna w walce z nowotworami oraz zakażeniami, a także moduluje równowagę niezbędną do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. W porównaniu do metod leczenia nowotworów, takich jak radio- i chemioterapia, stosowanie preparatów z reishi nie wykazuje skutków ubocznych towarzyszących charakterystycznych dla tych metod. Badania wykazały, że grzyby reishi zmniejszają nadmierną odpowiedź immunologiczną, która prowadzi m.in. do alergii, astmy, chorób reumatycznych. Ganoderma lucidum działa rozszerzająco na tętnice wieńcowe, zwiększa przepływ krwi oraz usprawnia krążenie w naczyniach włosowatych, przez co poprawia dotlenienie mięśnia sercowego. Ponadto, triterpeny znajdujące się w grzybie obniżają ciśnienie skurczowe i rozkurczowe krwi o około 20%, a także likwidują zaburzenia rytmu serca, bóle w klatce piersiowej, obniżają poziom cholesterolu i trójglicerydów. Redukcja "złego" cholesterolu, a zwiększenie ilości "dobrego" cholesterolu we krwi  zapobiega powstawaniu zmian miażdżycowych. 

Polisacharydy wykazują zbliżone działanie do dysmutazy ponadtlenkowej, czyli skutecznie usuwają  wolne rodniki i zapobiegają ich szkodliwemu wpływowi na organizm. Dzięki temu znajdujące się w reishi polisacharydy w połączeniu z polipeptydami efektywnie opóźniają procesy starzenia oraz zatrzymują i regulują zawartość wody w skórze, przez co staje się dobrze nawodniona, gładka i elastyczna. Ponadto, stosowanie Ganoderma lucidum wpływa na centralny układ nerwowy, a w związku z tym zapobiega bezsenności i neurastenii (zespół nerwicowy).

 

Różnica między proszkiem a ekstraktem (wyciągiem)

Wyciąg uzyskuje się w procesie ekstrakcji proszku grzybowego w gorącej wodzie, tak aby zawierał wyłącznie substancje rozpuszczalne w wodzie, w szczególności wartościowe polisacharydy i aminokwasy. Cenne substancje ulegają koncentracji co czyni ekstrakt bardzo wydajnym (20-krotnie mocniejszym od proszku). 

Ważne dla alergików i wegetarian:
Nasze kapsułki są wolne od substancji pochodzenia zwierzęcego, nie zawierają cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
Jeśli ekstrakt z Reishi to tylko od HANOJU:

Podstawą filozofii Hanoju jest pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. Dzięki temu są one skuteczne w działaniu oraz w pełni bezpieczne. Forma ekstraktu czyni nasz produkt wyjątkowo wydajnym