Kurkuma + Piperyna (90 kaps.)

Piperyna zawarta w standaryzowanym ekstrakcie z owoców czarnego pieprzu podnosi tolerancję przewodu pokarmowego na wysokoskoncentrowane odżywki białkowe i mineralno-witaminowe. Kurkuma obniża poziom cholesterolu i glukozy oraz łagodzi niestrawność żołądka.

Więcej szczegółów

Kurkuma + Piperyna (90 kaps.) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

79,00 zł brutto

Więcej informacji

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 490mg proszku z korzenia kurkumy ( Curcuma longa) oraz 10mg ekstraktu z owoców czarnego pieprzu standaryzowanego na zawartość 95% piperyny.

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 3 kapsułki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
1470 mg proszku z korzenia kurkumy ( Curcuma longa)
30mg ekstraktu z owoców czarnego pieprzu = 28,5mg piperyny
300mg hydroksypropylometylocelulozy (kapsułka)

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 3 kapsułki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 90 kapsułek po 600 mg = 54g

Piperyna zawarta w standaryzowanym ekstrakcie z owoców czarnego pieprzu podnosi tolerancję przewodu pokarmowego na wysokoskoncentrowane odżywki białkowe i mineralno-witaminowe. Stymuluje układ odpornościowy oraz podnosi kwasowość soku żołądkowego, ułatwiając trawienie białek. Związki piperynowe zwiększają ukrwienie przewodu pokarmowego w trakcie trawienia, co ułatwia przenikanie składników pokarmowych z jelit do krwi i limfy. Regulują wypróżnienia. Poprawiają krążenie krwi oraz przyśpieszają eliminację kwasu mlekowego z mięśni.

Kurkuma obniża poziom cholesterolu i glukozy oraz łagodzi niestrawność żołądka. Z powodu właściwości przeciwzapalnych i antybiotycznych wykorzystywana jest w leczeniu trądziku i innych schorzeń skóry. Wskazaniem do jej używania są także zaparcia i wzdęcia, a wyciągi z kłącza rośliny stosowane są przy zapaleniu pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych, kamicy żółciowej oraz zaburzeniach trawiennych. Dzięki właściwościom żółciotwórczym, bakteriobójczym, przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym, kurkuma pomaga chronić wątrobę, wspomaga trawienie i wspiera naturalne mechanizmy odtruwające.

Kurkumina wykazuje działanie przeciwnowotworowe.  Odkryto, że związek doprowadza do apoptozy, czyli naturalnego procesu zaprogramowanej śmierci zużytych lub uszkodzonych komórek, które mogłyby stać się źródłem nowotworzenia.

Piperyna w połączeniu z kurkumą działają synergicznie wzajemnie wzmacniając swoje działanie

Zobacz artykuły na blogu