EKO Camu Camu (100 g)

Świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy, oprócz tego to doskonałe źródło bioflawonoidów, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i uszczelniające. Witamina C wzmacnia układ odpornościowy, warunkuje syntezę kolagenu i bierze udział w kluczowych przemianach metabolicznych. 

Więcej szczegółów

EKO Camu Camu (100 g) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

119,00 zł brutto

Więcej informacji

Suplement diety zawierający surowy proszek  z owoców Camu Camu (Myrciaria dubia) z kontrolowanych upraw ekologicznych o zawartości 14% naturalnej witaminy C.

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2-3 gramy

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

Składnik odżywczy

Zawartość w dziennej porcji

% ZDS*

Witamina C

420 mg

525%

*ZDS – zalecane dzienne spożycie 

Skład: Surowy proszek 100% z owoców Camu Camu

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 2-3 gramy proszku dziennie rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 100g

Informacje ogólne:
Świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy, oprócz tego to doskonałe źródło bioflawonoidów, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i uszczelniające. Witamina C wzmacnia układ odpornościowy, warunkuje syntezę kolagenu i bierze udział w kluczowych przemianach metabolicznych. Dodatkowo owoce camu camu zawiera kwas elagowy, który ma znaczenie w profilaktyce antynowotworowej.

Zobacz artykuły na blogu