Czerwony Żeń-szeń 450 mg (60 kaps.)

Czerwony żeń-szeń jest jedną z najstarszych roślin leczniczych na świecie, tradycyjnym i naturalnym środkiem dalekowschodnich kultur. Obecnie powszechnie uznaje się go za środek wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, który może być z powodzeniem stosowany w celu zwiększenia witalności i ogólnej wydolności organizmu oraz pobudzania procesów myślowych.

Więcej szczegółów

Czerwony Żeń-szeń 450 mg (60 kaps.) 5.00 1

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5.00 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 1

79,00 zł brutto

Więcej informacji

Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 450mg wysokoskoncentrowanego (20%) ekstraktu z korzenia czerwonego Żeń-szenia (Panax ginseng).

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 4 kapsułki

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

1600 mg ekstraktu z korzenia czerwonego żeń-szenia (Panax ginseng) standaryzowanego na zawartość 20% ginsenozydów = 360mg ginsenozydów
400mg hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka)

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia: 4 kapsułki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto: 60 kapsułek po 550 mg = 33g

Informacje o produkcie:

Czerwony żeń-szeń jest jedną z najstarszych roślin leczniczych na świecie, jest tradycyjnym i naturalnym środkiem dalekowschodnich kultur.Obecnie powszechnie uznaje się go za środek wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, który może być z powodzeniem stosowany w celu zwiększenia witalności i ogólnej wydolności organizmu oraz pobudzania procesów myślowych. Ma również korzystny wpływ na potencję i płodność, stosowany bywa również w kosmetyce.

Czerwony żeń-szeń poddawany jest obróbce termicznej i suszeniu wraz ze skórką. Proces ten zachodzi przy pomocy pary wodnej i wysokiej temperatury. Taka forma obróbki sprawia, że to właśnie czerwony żeń-szeń zawiera więcej saponin od żeń-szenia białego. Biały żeń-szeń to korzeń suszony na słońcu, czyli naturalnie.

Surowcem stosowanym w produktach leczniczych jest korzeń żeń-szenia, a używa się w tym celu zarówno świeżych, jak i wysuszonych korzeni. Za bardziej wartościowy uznaje się surowiec uzyskany z roślin rosnących dziko niż uprawianych.

Dobroczynne właściwości żeń-szenia związane są przede wszystkim z obecnością ginsenozydów- związków z grupy saponin triterpenowych. Zwiększają one utlenienie hemoglobiny, dzięki czemu do narządów wewnętrznych dociera więcej tlenu, a w wyniku tego zwiększa się zdolność organizmu do fizycznego i psychicznego wysiłku. Uważa się, że ginsenozydy zapobiegają też powstawaniu zakrzepów, obniżają poziom cholesterolu, regulują stężenie glukozy we krwi i zwiększają odporność na infekcje.

Na podstawie badań klinicznych korzeniowi przypisuje się też działanie antystresowe, antyoksydacyjne oraz regulujące ciśnienie krwi

Zobacz artykuły na blogu