EKO Korzeń Maca 4:1 (500 g)

Ekstrakt z macy bardzo korzystnie wpływa na kondycję fizyczną i psychiczną człowieka, jak również poprawia odporność organizmu.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

EKO Korzeń Maca 4:1 (500 g) 4.50 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2

129,00 zł brutto

Więcej informacji

Ekstrakt z macy bardzo korzystnie wpływa na kondycję fizyczną i psychiczną człowieka, jak również poprawia odporność organizmu. Regularna suplementacja macy redukuje także nieprzyjemności związane z okresem menopauzy. Skład organicznej macy opiera się głównie o istotne pierwiastki – fosfor, żelazo, cynk, magnez czy wapń. Uzupełniają go również węglowodany, witaminy oraz proteiny.

Suplement diety zawierający ekstrakt 4:1 z korzenia maca (Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych

Zalecana do spożycia dzienna porcja:

3-5 gram proszku

Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:

Ekstrakt z korzenia maca (Lepidium peruvianum) 100%

Ostrzeżenia i przechowywanie:

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Sposób użycia:

3-5 gramów proszku dziennie rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Zawartość netto opakowania:

250 gram

Maca ekstrakt - lecznicze działanie produktu:

Odpowiednia, regularna suplementacja organicznej macy redukują stany depresyjne, bardzo korzystnie wpływa na nasz sen. To sprawia, że poprawiają się nasze samopoczucie oraz koncentracja. Przyjmowanie ekstraktu z macy ma również nieoceniony wpływ na nasz układ nerwowy, redukuje ona bowiem napięcia nerwowe, które towarzyszą nam na co dzień. Roślina macy to także dodatkowe dawki energii, które wraz z jej przyjmowaniem dostarczane są do organizmu człowieka, dzięki czemu poprawia się zarówno nasza kondycja psychiczna jak i fizyczna. Ciekawostką jest to, że maca wpływa także na podtrzymanie zainteresowania seksualnego.

Ekstrakt z macy ma w swoim składzie pierwiastki, które wspomagają zachowanie odpowiedniej równowagi naszego systemu hormonalnego, poprzez jego delikatne pobudzanie. To powoduje, że organiczna maca ma zbawienny działanie dla kobiet będących w okresie menopauzy. Maca zarówno łagodzi problemu towarzyszące samemu okresowi menopauzy, jak i te występujące często u kobiet po tym okresie. Przy czym, w przeciwieństwa do mającej podobne działanie soi, maca nie zawiera żadnych fitohormonów co sprawia, że jej suplementacja jest bezpieczniejsza.

Organiczna maca w proszku przyczynia się do ochrony kości i stawów!

Jak wynika z licznych badań przeprowadzonych na ekstraktach z macy regularne przyjmowanie ekstraktu z tejże rośliny bardzo korzystnie oddziałuje na regenerację uszkodzonej tkanki chrzęstnej oraz odbudowę wszelkich ubytków w tkance chrzęstnej. Ekstrakt z proszku macy jest ponadto wstanie spowalniać lub nawet całkiem zapobiegać występowaniu nowych ubytków w tkankach chrzęstnych oraz kostnych. Stąd codzienna suplementacja ekstraktu z macy jest tak istotna dla odpowiedniej ochrony naszych stawów i kości, chroniąc je przed licznymi chorobami, typu zapalenie stawów czy osteoporoza.

Ożyw swoje ciało i umysł z ekstraktem z macy w proszku!

Ekstrakt z macy organicznej to bardzo skuteczny naturalny regulator ludzkiego nastroju. Maca także znacząco przyczynia się do zwiększenia sprawności intelektualnej, co potwierdzają badania naukowe. Codzienne przyjmowanie ekstraktu z macy korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację, podnosząc naszą zdolność uczenia się. Maca to również roślina mająca doskonałe właściwości przeciwdepresyjne.

Roślina, korzeń Maca - informacje ogólne:

Maca (Lepidium Meyenii) to jednoroczna roślina bulwiasta, które pochodzi z rodziny kapustowatych. Jest ona uprawiana na bardzo dużych wysokościach geograficznych w rejonach płaskowyżów w Andach. Tam mace docenia i zbiera się już od stuleci. Roślina cieszy się popularnością dzięki swojemu pobudzającemu działaniu oraz wzmacniającemu nasz organizm. Po raz pierwszy to Inkowie zauważyli pozytywne właściwości korzenia maca. Stosowali go oni jako substancję odbudowującą równowagę hormonalna organizmu. Jak mówię źródła historyczne zbiory macy stanowiły nawet połowę zasobów i zapasów żywności Inków. Korzeń rośliny maca dostarcza substancji, które w naturalny i skuteczny sposób działają przeciw osłabieniu i depresji.

Skład macy to w głównej mierze świetne źródło dostarczające do naszego organizmu aminokwasów egzogennych. Co więcej, systematyczna suplementacja tego środka daje gwarancję dostarczenia niemal wszystkich niezbędnych aminokwasów, które wymagane są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Około 11% składu macy stanowi białko, które jak wiadomo warunkuje i reguluje podstawowe czynności żywieniowe człowieka. To w głównej mierze białka decydują o naszym zdrowiu i witalności. Równie duże znacznie z punktu medycznego mają węglowodany zawarte w macy. Roślina ta zawiera ich ogółem nieco ponad 70%. W tym blisko 20% mowa o węglowodanach błonnika pokarmowego, a nieco ponad 52% stanowią przyswajalne węglowodany. Sproszkowany korzeń maca zawiera również tłuszcze, które stanowią około 4% jego zawartości. Jeżeli chodzi o odżywczy stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych do nienasyconych jest on bardzo korzystny. Bowiem kwasy tłuszczowe nienasycone stanowią aż 70,7% wszystkich tłuszczy, a nasycone 23,9%. Główne znaczenie jeżeli chodzi o konkretne kwasy tłuszczowe w składzie macy dla naszego organizmu mają kwasy: linolowy – 33,7%, α-linolenowy – 20,4% i palmitynowy 19%.

Różnica pomiędzy proszkiem a ekstraktem:

Ekstrakt roślinny macy produkowany jest metodą płukania roślin gorącą wodą i ma blisko 20 krotnie silniejsze działanie niż proszek. Sposób produkcji organicznej macy sprawia, że w jej składzie pozostają jedynie substancje rozpuszczalne w wodzie. Są to w największej mierze wartościowe aminokwasy i polisacharydy, które są bardzo wysoko skoncentrowane, a dzięki temu efektywniejsze w działaniu.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są w pełni bezpieczne i łatwo przyswajalne przez ludzki organizm. Ważne jest również, że w ich składzie nie ma żadnych chemicznych barwników, cukru, glutenu oraz aromatów.

Postaw na najwyższą jakość:

HANOJU do produkcji swoich ekstraktów z macy stosuje jedynie rośliny uprawiane na andyjskich płaskowyżach, które to uprawy zlokalizowane są ponadto na bardzo dużych wysokościach nad poziomem morza – 4000 metrów. Miejsce oraz wysokość na jakiej uprawiana jest roślina ma ogromne znaczenie dla właściwości leczniczych macy. Roślina ta, by urosnąć w takim miejscu musi bowiem pokonać liczne trudności, jak chociażby niskie ciśnienie, duże wahania temperatur czy bardzo silne promienie słoneczne. Wszystkie te niekorzystne warunki atmosferyczne wpływają na zwiększoną produkcję substancji ochronnych przez macę, co przekłada się z kolei na jej późniejszy skład, który jest o wiele bardziej bogaty w substancje lecznicze.

Warto również podkreślić, że uprawa macy stosowanej do produkcji naszych ekstraktów prowadzona jest bez najmniejszego udziału jakichkolwiek środków chemicznych do ochrony roślin. Wszystkie ekstrakty z macy marki HANOJU wolne są od nawozów sztucznych oraz pestycydów czy herbicydów.

Opakowanie organicznej macy premium zawiera 500 gram wyciągu pochodzącego wyłącznie z roślin macy - lepidium meyenii, uprawianych organicznie, bez stosowania chemicznych dodatków. Maca jest rośliną bogatą w duże ilości substancji naturalnych, które skutecznie chronią nasz organizm przed różnymi patogenami, a ekstrakt z niej pozyskiwany jest wyłącznie w ściśle nadzorowanych warunkach.