EKO Acerola do ssania 450 mg (150 tabl.)

Acerola kompleks  Hanoju  to kombinacja wysokoskoncentrowanych ekstraktów z egzotycznych owoców będących naturalnym żródłem witaminy C oraz innych witamin i mikroelementów chroniących układ odpornościowy.

Więcej szczegółów

EKO Acerola do ssania 450 mg (150 tabl.) 4.50 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2

89,00 zł brutto

Więcej informacji

HANOJU Bio Acerola Kompleks tabletki do ssania
Suplement dietyzawierający składniki odżywcze z owoców aceroli, mango, baobabu i liści moringa

Jedna tabletka zawiera:
450 mg ekstraktu z Aceroli (Malphigia punicifolia) o 17% zawartości naturalnej witaminy C (= 76.5 mg witaminy C)
2
50 mg proszku z owoców mango
100 mg proszku z owoców baobabu
100 mg proszku z liści moringa

wszystkie składniki pochodzą z kontrolowanych upraw organicznych


Zawartość opakowania:
150 tabletek po 900 mg = 135 g

Sposób użycia:
Jako suplement diety przyjmować 1 tabletkę trzy razy dziennie. Najlepiej pół godziny przed posiłkiem.



Informacje ogólne:

Acerola kompleks Hanoju to kombinacja wysokoskoncentrowanych ekstraktów z egzotycznych owoców będących naturalnym żródłem witaminy C oraz innych witamin i mikroelementów chroniących układ odpornościowy. Witamina C przyspiesza procesy regeneracyjne przebiegające w organizmie, w tym również proces odbudowy skóry. Witamina E bardzo dobrze wpływa na nawilżanie skóry oraz zapobiega jej wysuszeniu, pomagając w likwidowaniu przebarwień. Beta karoten czyli prowitamina A opóźnia efekty starzenia się organizmu, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów oraz poprawia stan skóry, włosów i paznokci i wpływa korzystnie na ostrość widzenia. Witaminy z grupy B pełnią ważne funkcje w naszym organizmie – koją nerwy, poprawiają przemianę materii, chronią przed nowotworami, regulują metabolizm, dbają o kondycję serca i układu krwionośnego ale także włosów, skóry i paznokci.

Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego. Również aktywność przeciwrodnikowa soku z Aceroli jest znacznie wyższa w porównaniu z innymi owocami.Inne cenne składniki owoców aceroli to: flawonoidy, fosfor, wapń, żelazo, prowitaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę), witamina PP, 17 karotenoidów, wśród których największą część stanowi β-karoten.

Baobab posiada więcej witaminy C niż pomarańcze, więcej żelaza niż czerwone mięso oraz zawiera bogatej treści alkalizujące minerały: wapń, potas i magnez. Ma porównywalną ilość antyoksydantów z jagodami Goji, więcej wapnia niż mleko, więcej potasu niż banan, więcej magnezu niż szpinak.

Liście Moringa zawierają witaminy A, C, D oraz E, a także liczne minerały, takie jak potas, wapń, magnez, żelazo, cynk i sód. Proszek z liści Moringi wzmacnia system odpornościowy, poprawia krążenie krwi, wspomaga przemianę materii oraz odtruwa organizm z toksyn. Ponadto liście drzewa chrzanowego wpływają na prawidłowe trawienie, regulują poziom cukru we krwi oraz wspomagają zdrowe odchudzanie.

Owoce mango są wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze, w tym między innymi witaminę A, C, E. Antyoksydanty walczą z nadmiarem wolnych rodników szkodliwym dla organizmu. Mango to również bogate źródło większości witamin z grupy B oraz witaminy K. Jeśli chodzi o składniki mineralne to jest ono dobrym źródłem potasu, magnezu i miedzi.

Zastrzeżenia prawne:
Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Zobacz artykuły na blogu